Ключът към спокойното майчинство? Здрав разум и интуиция

Споделете статията
7.8.2018 г. | Людмила Пеева
Когато бебето се роди, сте недоспали, нямате време за себе си, нямате време за хобита и нямате покой. Но това, което получавате в излишък, са съвети. От всички. Ох. Пригответе се да чуете този.


Съветите от членове на семейството и познати, които вече са отгледали дете, могат да бъдат допуснати по някакъв начин. Но съветите от бивша съученичка, която не сте виждали от пет години, и чиято основна отговорност е да заведе навреме своето чихуахуа във фризьорския салона? Това вече не е разбираемо.


Как се получава така, че изведнъж всички ви желаят най-доброто?


   „Трябва да оставиш бебето да си поплаче, в противен случай ще станеш негов роб!“
„Винаги спи, когато бебето спи.“
„Кърмиш ли? Трябва да кърмиш през цялото време. Поне една година.“
„Кърмиш ли? Боже, не си прави труда, просто нахрани бебето с бебешка храна. “
„Чакай, то спи при вас в спалнята?“
„Чакай, то не спи при вас в спалнята?“
„Чакай, твоят съпруг спи в спалнята, а ти си с бебето в стаята на бебето?“
И това е само върхът на айсберга. Но е достатъчно, за да имате усещането, че главата ви сякаш ще експлодира във всеки един момент. Най-важното нещо в този момент е да запазите спокойствие. Вслушайте се в добронамерения съвет – дайте мнението си, ако е възможно, но не спорете. Не позволявайте това да съсипе деня ви. Интуицията и здравият разум работят най-добре при отглеждане на деца. Те винаги са били най-ефективни. Само майките знаят какво е най-добро за детето им. Поддържайте взаимоотношенията си и скоро ще разберете кой е правилният път за вас.

Свързани статии от майки

Искате да потърсите нещо в Google довечера? Смятам, че е по-добре да си поспите

Не мога да разбера как майка ми се е справила с това да бъде майка без интернет. Или баба ми. Тя дори не е имала телефон, за да се обади на лекаря, когато е имала и най-малкото подозрение, че нещо не е наред.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Имам малко свое копие, което расте до мен или как да съм добър модел за подражание

Когато станем родители, веднага започваме да си представяме живота на детето си във въображението си. Какво бихме искали да харесва детето, какви интереси да има, какво ще учи и работи и най-вече – какъв човек ще бъде. Влагането на определени идеи и идеали е нещо, което почти никой не може да избегне.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Потърсете ни в социалните мрежи