БЪДЕТЕ МИЛ ЧОВЕК, ВАШЕТО ДЕТЕ ЩЕ ВИ ПОСЛЕДВА

Споделете статията
7.8.2018 г. | Людмила Пеева
Родителството променя напълно нашата психическа нагласа и създава нов ред на живот. Подсъзнателно. Природата ни е създала по такъв начин, че да „включим“ центъра си на отговорност при появата на нов живот и най-накрая да пораснем. Защо е важно да останем такива, каквито сме?


Виждала съм майки, които се отказват от кариерите и хобитата си, за да вложат цялата си енергия в отглеждането на децата си. Виждала съм бащи, които не са щастливи, че са останали на заден план.

Смятам, че това са примери на крайностите, при които детето разрушава връзката между партньорите, а това не е хубаво за никого. Но се случва постоянно. Какво ще стане с дете, което е свикнало да бъде винаги на първо място? А какво ще стане с връзка, при която един от партньорите се чувства пренебрегнат?


Със сигурност знаете отговора.
Децата са важно събитие, изпитание, отговорност. Но не трябва да създават пречки между партньорите. Животът продължава. Подхранвайте любовта си с малки жестове, подкрепяйте се един друг в нещата, които обичате, уважавайте се и бъдете честни един с друг, помагайте си, разговаряйте. Детето попива в голяма степен от начина, по който родителите общуват един с друг. Когато сте спокойни, детето ви също ще бъде спокойно.


Не обръщайте внимание на злостните разговори на вашите колеги за това, че да имаш дете означава край на всички забавления, а просто продължете да живеете. Като мъж и жена, като партньори, като женена двойка. Живейте живота си и бъдете мили един към друг. А децата ви? Те ще ви последват. Да имаш дете не означава край на всички забавления, това е само началото.

Свързани статии от майки

Искате да потърсите нещо в Google довечера? Смятам, че е по-добре да си поспите

Не мога да разбера как майка ми се е справила с това да бъде майка без интернет. Или баба ми. Тя дори не е имала телефон, за да се обади на лекаря, когато е имала и най-малкото подозрение, че нещо не е наред.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Имам малко свое копие, което расте до мен или как да съм добър модел за подражание

Когато станем родители, веднага започваме да си представяме живота на детето си във въображението си. Какво бихме искали да харесва детето, какви интереси да има, какво ще учи и работи и най-вече – какъв човек ще бъде. Влагането на определени идеи и идеали е нещо, което почти никой не може да избегне.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Потърсете ни в социалните мрежи