ЕДИН ДЕН ВАКАНЦИЯТА ЩЕ СВЪРШИ. КАК ПРЕВАНТИВНО ДА ПОДКРЕПИМ ИМУНИТЕТА НА ДЕТЕТО В ТОЗИ ПЕРИОД НА РИСК?

Споделете статията
19.2.2019 г. |

В този период на вируси и сезон на резки промени в температурата навън, всеки човешки организъм е поставен на изпитание. Детските също.

А след дългата ваканция, освен децата, в общото закрито помещение в  детската градина или в училище, ще се завърнат и други „гости“ -  нови вируси, с които детето ви ще трябва да се справи.
 

Как да подкрепим имунната система на детето така че да има най-добри предпоставки за адекватно посрещане на увеличения риск от връщането в по-големите социални колективи при атака от вируси?

На първо място, още от малко детето е добре да се отглежда при подходяща температура – около 20 градуса. Макар и в тази извънредна обстановка, опитвайте се да извеждате детето навън. За да закалите имунната система на вашия малчуган, извеждайте го за кратка игра в снега, дори и без други деца наоколо. Зачервените бузки са признак на активно каляване.

Изберете и надежден имуностимулант, за предпочитане е да бъде с натурални съставки, за да не се натоварва излишно детския организъм с преработването на по-тежки синтетични препарати.Относно приема на имуностимуланти експертите-имунолози препоръчват два основни подхода:

1. Продължителен прием , 2-3 месеца ,  преди/по време/след периоди на увеличен риск от  настинки, грип или вируси, за да подкрепим имунитета, и дадем шанс на детския организъм успешн да пребори атаката

2. Интензивен прием при първи симптоми на респираторни инфекции

Вслушвайки се в съветите на специалистите напоследък много майки прибягват до природни средства за подсилване на имунитета като черния бъз, шипката, бета глюканите.

Защо се доверявам на природните средства?

Черният бъз се причислява към групата на суперплодовете. Някъде го наричат бъзак, а българският народен лечител Петър Димков го препоръчва за лечение на много болести, особено за подсилване на отслабналата имунна система, при грип, при простуда, при възпаления на гърлото, носа, ушите, при кашлица за по-лесно изчистване на бронхиалния секрет. Според него това е най-силната билка, която държи имунитета буден. И има защо да е така. Проведени клинични тестове доказват, че екстрактът от черен бъз активира имунната система, действа срещу вирусните атаки и съкращава периода на боледуване средно с 4 дни.

Бета глюканите са напълно естествена съставка, която се извлича от микроорганизми като дрожди, гъби и зърнени култури. Те притежават уникалната способност чрез активирането на важни имунни клетки - т.нар. „макрофаги“,.възбужда и ускорява отговора на имунната система и създава предпоставки организма да се справи по-бързо и успешни с патогени като вируси и бактерии. Когато бета глюканите се приемат в комбинация с черен бъз, имуностимулиращият ефект е още по-добър.

Шипката е една от най-широко използваните билки у нас и добре позната в народната медицина поради изключително мощния лечебен ефект, доказан през годините. Силното имуностимулиращо действие на плодовете от шипка се дължат най-вече на изобилието от витамин С, който се съдържа в тях. В 100 грама плод от шипка има 40 пъти повече витамин С в сравнение с лимоните и червените домати и около 300 пъти повече в сравнение с ябълките.

Заедно трите природни съставки – черен бъз, бета глюкани и шипка подпомагат естествената защита на детския организъм срещу вирусни и простудни състояния. Препоръчително е тези три съставки да се приемат в активния сезон на настинките и грипа превантивно и при първи симптоми

 

Сироп MАРСИАНЦИ® ПРОимун ЩИТ - уникална комбинация от бетаглюкани, черен бъз, шипка и витамин С, без оцветители, консерванти и глутен – състав, съобразен със специфичните нужди на децата. Подходящ за ежедневна употреба, както по време и след терапия с антибиотик, с цел по-бързо възстановяване на детския организъм  и ре-активиране на естествените защитни сили

MАРСИАНЦИ®ПРОимун АКУТ дава бърз и мощен имунен отговор още при първи симптоми на инфекция на горните дихателни пътища – кашлица, хрема, запушен нос, висока температура, дрезгав глас, възпалено гърло. Изцяло естествен имуностимулант за деца с уникален състав от черен бъз (7000 mg в доза) и маточина, които подпомагат имунитета и. Цинкът и витамин С допринасят за правилната функция на имунната система. Сред другите активни съставки на продукти са бета-глюканите от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) в изключително висока концентрация – 300 mg в едно саше, галактоолигозахаридите и инулинът, които оказват благотворно действие върху имунитета и чревната микробиота.

 
 

Професия „Мама“ е тежка и отговорна задача и всяка майка знае най-добре от какво децата и се повлияват най-добре в различните ситуации. 

Именно заради това, съвременната майкатаборави с цял арсенал от бързи мерки за справяне с вирусните и простудни заболявания благодарение на които предлага незаменима грижа на любимите си. И натуралните имуностимуланти са едни от тях.



 

Marstians-Proimun-Akut-(1).png МАРСИАНЦИ ПРОимун АКУТ
За бърз имунен отговор! 

  • Екстракт от плод от черен бъз
  • Екстракт от маточина
  • Витамин C и Цинк
  • Пребиотици
  • Бета глюкани

Купи сега

Marstians-proimun-shield.pngМАРСИАНЦИ ПРОимун ЩИТ
За активна имунна система!

  • Екстракт от плод от черен бъз
  • Екстракт от плод от шипка
  • Витамин C
  • За деца на възраст над 1 година
  • Бета глюкани

Купи сега

Потърсете ни в социалните мрежи