Комета

Погледни, летяща комета.

Прилича на топка с воал,нали? Най-известната комета е Халеевата комета,която може да бъде видяна от Земята приблизително на всеки 75 години.
Комета 1
Преди много години, когато хората не са могли да си обеснят и да разберат причините за произхода на кометите, те ги свързвали с различни катастрофи. Те са мислили, че това ще доведе със себе си природни бедствия, наводнения, болести или войни. В наши дни, вече няма страхове от Халеевата комета, защото наукаата е обяснила всичко: Това е малък обект, който се състои от замръзнали газове, вода и прах, и обикаля през Слънчевата система. Когато се доближава до Слънцето, сияйната му опашка може да се види дори от Земята.
Комета 2
Халеевата комета е видяна през 1986 за последен път и се очаква да се наблюдава пак около 2061. Не забрвяйте и не пропускайте нейното завръщане, защото хората имат възможност да я видят веднъж в живота си.
Комета 3
Защо виждаме кометите? Това е базирано на факта, че техните дълги опашки, съставени от газове и прах,  блестят на слънчевата светлина и напомнят на горяща комета. По принцип няма шанс да се видят повечето комети защото те са отвъд орбитата на Плутон. Много рядко някоя от тях би могла да достигне Слънчевата система.

Книжка за оцветяване

Комета.30 пъти по-бърза от самолет.

Изтегли тук

Книжка за оцветяване

Искаш ли да продължиш да откриваш космоса?

Атом

Искаш ли да продължиш да откриваш космоса? Просто цъкни върху светлосиния бутон под телескопа.