Плутон

Нека ви представя Плутон, джудже, което беше девета планета не толкова отдавна

Плутон 1
Да, Плутон, беше част от Слънчевата система не толкова отдавна. А защо в момента не е? Учените стигнаха до консенсус за това през 2006 година на астрономическа конференция в Прага. Те решиха, как трябва да зиглеждат планетите в Слънчевата система -определиха  форми, тегло, както и пътя им около Слънцето. 
Плутон 2
Те разбрали, че Плутон е много по-лек, отколкото преди са предлолагали. Затова е бил премахнат от списъка с планети, и вместо това е бил включен в списък измежду планети джуджета. Последната планета от слънчевата система оттгава е Нептун.
Плутон 3
Плутон дори е по-малък от нашата Луна, също така е и по-лек. Едно негово завъртане около Слънцето трае 248 години, и веднъж на 367 дни прави завъртане около собствената си ос. Има твърдо , стабилно ядро,  изградено от замръзнал метан и различни други газове.

Книжка за оцветяване

Можете ли да оцветите планетата така, че да изглежда истинската? Помолете мама или татко да отпечата тази книжка за оцветяване за вас. Тогава просто подгответе моливите си за оцветяване и нека го направим!

Изтегли тук

Книжка за оцветяване

И стигнахме до края на нашето първо космическо пътешествие.

Разходка в космоса

Ако искате да летите по-нататък с мен, натиснете синия бутон отдолу.