Да бъдеш добра майка е наследствено

Споделете статията
3.9.2018 г. | Катерина Илиева
Има различни видове майки. Грижовни майки, свободолюбиви майки, строги майки, педантични майки. Моята майка е и винаги е била моя опора. Когато ми хрумваше нова идея за прическа, работа или за сватба – независимо в детството ми, младежките ми години или миналата седмица – моята майка винаги е споделяла мнението си, но ме оставя да опитам сама, за да разбера дали моят избор е правилният за мен.
 
Благодарна съм й за това до днес.
 
Хората казват, че ще отгледаме децата си по същия начин, по който сме отгледани ние. Подсъзнателно или съзнателно нашето детство ще се отрази със сигурност на майчинството ни. Да бъдеш добра майка е наследствено. Но какво прави майката добра? Фактът, че тя използва пелени? Че готви само с биологични продукти? Или че има желание да си стои вкъщи при детето, докато детето навърши четири години? Най-добрата майка е тази, която същевременно обича детето си и е щастлива. Всички ние ще намерим правилния начин да отгледаме децата си, който да ни свърши работа – може да идва от сърцето ни, от книга или от нашата собствена майка.

 

Свързани статии от майки

Искате да потърсите нещо в Google довечера? Смятам, че е по-добре да си поспите

Не мога да разбера как майка ми се е справила с това да бъде майка без интернет. Или баба ми. Тя дори не е имала телефон, за да се обади на лекаря, когато е имала и най-малкото подозрение, че нещо не е наред.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Имам малко свое копие, което расте до мен или как да съм добър модел за подражание

Когато станем родители, веднага започваме да си представяме живота на детето си във въображението си. Какво бихме искали да харесва детето, какви интереси да има, какво ще учи и работи и най-вече – какъв човек ще бъде. Влагането на определени идеи и идеали е нещо, което почти никой не може да избегне.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Потърсете ни в социалните мрежи