На най-често задаваните потребителски въпроси отговаря д-р Таня Андреева.

pediatr

Д-р Таня Андреева завършва Медицински университет София 2010 г. Придобива специалност Детска Ревматология през 2017 г. Тя е специалист педиатър и детски ревматолог в София с интереси в областта на ехографските изследвания при деца, профилактичната и социална педиатрия. Желае да продължи да се развива в областта на ставната ехография в детската ревматология.

Има придобити и редица допълнителни квалификации, като например:

 Специализирани курсове Педиатрия I и II ниво;
- Участие в множество педиатрични и ревматологични конгреси и конференции;
- Научни публикации в областта на детската ревматология;
- Член на Българската педиатрична асоциация.
 
От 2012 г. д-р Андреева работи и специализира в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев" София, а към момента работи и в Болница Здравето, София.

pediatr
Ако детето е на разнообразна диета, пълна с плодове и зеленчуци, не е ли безсмислено използването на препарати като Maрсианци Мултивитамини?
Получаването на витамини и минерали от балансирана диета очевидно е идеално, но не много деца ядат такова количество плодове и зеленчуци, за да покрият препоръчителната дневна доза. Някои деца отказват да ядат плодове и зеленчуци. Продуктите Марсианци Мултивитамини, желирани и за смучене служат като хранителна добавка - не служат като заместител. Балансираната диета винаги е предпоставка за здравословното развитие на детето.
Защо трябва да давам на детето си Марсианци Мултивитамини всеки ден? Не е ли достатъчно в периоди на настинки и грип?
Съдържанието на вещества в продуктовата серия Марсианци Желирани Мултивитамини и Мултивитамини за смучене, Имунактив,   е настроена, така че да се спазва здравословното развитие на децата в определена възраст. Ето защо е възможно да се прилагат ежедневно. В периоди на повишена поява на настинки препоръчваме да използвате серия продукти PROimun, която допринася за активната подкрепа на имунната система. Можете да получите съвет за правилното дозиране от фармацевта или можете да намерите информацията на опаковката на продукта.
Как е възможно детето да се разболее, дори ако всеки ден използва продукти Марсианци Мултивитамини ?
Имунната система на всяко дете постепенно се научава да се противопоставя на вируси и бактерии - дългосрочната употреба на продукти Марсианци Мултивитамини подпомага имунната система и здравословното развитие на детето.
Въпреки това е невъзможно да се гарантира с абсолютна сигурност, че детето няма да хване нито една настинка - това дори не би било естествено и добро за правилното развитие на имунната система на детето.
Какви количества нездравословни химикали се съдържат в продуктите на Марсианци и не са ли вредни тези продукти за децата (особено ако се прилагат редовно)?

Марсианци съдържат предимно витамини, минерали и билкови екстракти. Те присъстват в дози, които подпомагат здравословното развитие на детето, ако се прилагат ежедневно. Естествено, всичко се проверява няколко пъти и всичко трябва да отговаря на строги норми. Добавките са подбрани така, че да бъдат максимално чувствителни към организма на детето и в същото време да гарантират качеството на продукта, хигиенните стандарти и срока на годност.

Възможно ли е детето да предозира някои от витамините?
Ако спазвате препоръчаната дозировка, няма риск от предозиране, дори ако детето получава повишени количества витамини от плодове. Трябва обаче да се има предвид, че консумацията на плодове и зеленчуци трябва да е балансирана, което означава, че детето не трябва да яде един вид плодове или зеленчуци в големи количества многократно. Това важи и в случаите, когато детето не използва никакви хранителни добавки. Дори ако детето случайно изконсумира цял пакет Марсианци Мултивитамини, организмът на детето ще може да изхвърли ненужните количества. Така че дори неправилната консумация не бива да излага детето на значителен риск. Това, което може да се случи обаче, са краткотрайни храносмилателни проблеми, гадене, диария или индивидуални нежелани реакции, поради което горещо препоръчваме да съхранявате опаковката извън обсега на деца.
Ами ако детето използва някакви лекарства или други хранителни добавки? Може ли комбинацията им с продукти Марсианци Мултивитамини да бъде вредна?
Няма риск от нежелани ефекти, ако комбинирате Марсиаци Мултивитамини с често прилагани антипиретици (лекарство за треска и болка). Ако на вашето дете са предписани лекарства, които да се приемат в дългосрочен план, трябва да се консултирате за употребата на хранителни добавки с вашия педиатър. Определено не се препоръчва да комбинирате два витаминни препарата, без първо да се консултирате с вашия фармацевт.
По-добре ли е да купувате витамини под формата на хранителни добавки от Марсианци Мултивитамини или в пресни плодове и зеленчуци?
Линията Марсианци Мултивитамини трябва да служи като допълнение към разнообразната и балансирана диета и в никакъв случай не означава да се замени такава балансирана диета. Пресните плодове и зеленчуци се променят поради ефекта от експанзивен ръст, както и съдържанието на витамини и минерали в тях. Също така замърсяването на околната среда и по-активният начин на живот водят до повишени нужди на организма, свързани с тези вещества. Тук Марсианци Мултивитамини  може да допълни балансирано съотношение на активни вещества, необходими за детския организъм. Дори ако не можете да следите точно колко плодове и зеленчуци консумира детето ви в детската градина или в училище, продуктите Марсианци Мултивитамини ще осигурят онези витамини и минерали, които най-често липсват в организма на вашето дете или които са от съществено значение за този период.
Може ли организмът на детето ефективно да обработва всички активни вещества, съдържащи се в продуктите на Марсианци Мултивитамини?
Марсианци Мултивитамини съдържа такива форми на активните вещества, които организмът на детето лесно може да абсорбира, дори по отношение на разнообразните хранителни навици на отделното дете. По този начин продуктите от линията Марсианци Мултивитамини могат да помогнат за поддържане на имунната система, да осигурят здравословното развитие на детето и да разпределят необходимите витамини точно според нуждите.
Защо да избера продуктите Марсианци пред други мултивитамини?
Съдържанието на вещества в продуктите на Марсианци е коригирано в подкрепа на здравословното развитие на децата и по този начин дозата на витамини и минерали съответства на нуждите на детския организъм в определена възраст. За разлика от това, не препоръчвам да се използват ежедневно обикновени мултивитамини, които съдържат 100% от препоръчителната дневна доза, тъй като детският организъм не е в състояние напълно да абсорбира толкова голяма доза вещества.
Каква е разликата между серията продукти Марсианци Мултивитамини и ПРОимун?
Докато детето расте и се развива, витамини и вещества, от които детето се нуждае най-много в този възрастов диапазон, постепенно се променят. Здравословното развитие и дългосрочната подкрепа се осигуряват от серията продукти Марсианци Желирани Мултивитамини и Марсианци Имунактив витамини за смучене. По време на периоди с висок риск от чести настинки или след появата на първите симптоми на настинка, препоръчваме да използвате серия продукти ПРОимун.

Имате ли въпроси за нашия експерт? Напишете въпроса си.

Потърсете ни в социалните мрежи