Времето на сополивите носове се завръща, искате ли да го избегнете? Имунитетът е добра основа.

Споделете статията
16.10.2018 г. |

Температурите се понижават с настъпването на есента, а броят на болните деца се увеличава. Тази година се опитайте да направите всичко, за да запазите добрата си форма по време на този напрегнат период. Имаме няколко съвета за вас, за да се погрижите за имунитета не само на вашето дете, но и на други членове на семейството. Но ако вече знаете, че детето ви има редовни проблеми с настъпването на студените дни, също така приложете курс с новия ПРОимун от Марсианци.

Съжалявате ли, когато обичайно усмихнатото дете е меланхолично и от пръв поглед можете да разберете, че детето не се чувства добре? Къса ли ви се сърцето, когато виждате най-скъпото си създание в легло с висока температура? Направете всичко, за да го предотвратите. По-важно е от всякога с настъпването на есента.

Какво знаят всички

Хигиената е на първо място. Едно от нещата, на което майките учат децата си от малки, е редовното миене на ръцете. Освен това е добра идея да се сдобиете с лесно преносим дезинфектант за ръце за децата и да ги насърчавате да го използват поне преди хранене. В много случаи началото на заболяването се предизвиква от докосване на лицето с мръсни ръце, което може да се предотврати лесно точно по този начин. Друга необходимост е здравословното хранене. Особено плодовете и зеленчуците са необходими по няколко порции на ден по време на високорисковите периоди, така че организмът да се снабди с необходимите витамини за имунната система. През зимата проблемът идва особено от недостига на витамин D. Организмът си набавя витамин D от слънцето, но количеството му спада значително през зимните месеци. Следователно е необходимо да се набавя чрез храната, в идеалния случай от млякото и месото от риба.
 

Превенция на вирусни заболявания:
  • Горещ душ/вана с евкалиптово масло
  • Сауна/пара
  • Достатъчно сън
  • Редовни упражнения – в идеалния случай плуване

Какво не знаят всички

„Също така храносмилателната система има огромно влияние върху борбата със заболяванията. Всъщност около
70% от клетките на имунната система са концентрирани в червата. За да се поддържа чревния баланс, който нарушава прекомерния прием на захари от деца или прекомерния прием на алкохол от възрастните освен други неща, е важно да се добави храна, богата на пробиотици“,
съветва педиатърът проф. д-р Таня Андреева.

Подходящото регулиране на температурата е друго нещо, с което много родители правят грешка. Майките се страхуват често, че на децата им е студено и затова често държат температурата вкъщи твърде висока. Но в действителност това не помага на децата. Голямата температурна разлика вкъщи и отвън означава голямо натоварване за детския организъм, тъй като организмът няма достатъчно сила, за да се пребори с вирусите и бактериите. Следователно поддържайте максимална температура от 22 градуса вкъщи през зимните месеци. Също така сауната и закаляването помагат благонадеждно срещу честите заболявания. При затопляне периферните кръвоносни съдове се разширяват. Благодарение на това организмът се снабдява по-добре с кислород, мускулите се отпускат и се освобождават повече имуноглобулини в организма. „Редовните посещения на сауната са подходящи и за малки деца. Но сауните с по-ниски температури само за три минути са по-подходящи за тях. Също така е идеално да се смени ледена баня с хладък душ“, добавя д-р Андреева.

Ако искате да се погрижите за здравето на вашите деца, опитайте се да приложите курс с хранителни добавки ПРОимун от Марсианци и се грижете активно и интензивно за техния имунитет, като използвате естествени екстракти и вещества, които са подходящи за детския организъм.

Как да стана от леглото възможно най-бързо?

И какво да правя, ако заболяването вече е настъпило? Основното нещо е да започнете лечение! Ако не започнете лечение без подходяща грижа, това може да има сериозни, а в крайни случаи и трайни последствия. „Необходимо е да останете в леглото, докато заболяването не отмине, да пиете много течности и да спите много и да приемате по-високи дози витамини“, обяснява Боженски. Освен това много заболявания като грипа се разпространяват чрез въздушно-капкови инфекции. При кихане заболяването може да се разпространи до няколко метра, като по този начин заобикалящата среда на пациента се застрашава ненужно, когато не се започне лечение.


Ако е необходимо да действате бързо и да се погрижите интензивно за имунитета, започнете да прилагате хранителни добавки под формата на прахообразна напитка ПРОимун АКУТ през първите няколко дни. Освен силната доза витамин C тя съдържа и бета-глюкан и естествени билкови съставки, които се грижат за организма на децата, така че те да могат да излязат и да играят по-бързо с приятели след няколко дни.
 

 

 

Потърсете ни в социалните мрежи