Земя

Със сигурност разпознаваш Земята, синята красота.

Третата плането от Слънчевата система е Земята. Тя е уникална измежду другите, тъй като има най-добрите условия за живот.
Земя 1
От голямо разстояние, Земята прилича на синя точка. Но когато се приближим, наблюдаваме различни цветове: сини океани, бели облаци, и ледени кътчета.  Всички тези зелени,жълти и кафяви места, това са гори, пустини или планини. Когато погледнем още по-отблизо на повърхността, виждаме,че Земята е огромен оазис на живот в безжизненото пространстро на заобикалящия ни Космос. Освен хората , на Земята живеят хилияди, хиляди, животински и растителни видове.
Земя 2
Как е възможно това? Е, има изобилие от причини за това. Най-важните са подходящата дистанция от Слънцето, присъствието на вода , както и атмосфера, обогатена с кислород.
Земя 3

Луна

Разпознаваш ли малкия сив мрамор? Да, това е Луната, която се появява на небето всяка вечер след залез и представлява най-яркия обект в нощното небе. Бъдете наясно с тази планета - Луна- пишем я  с голяма буква "Л", всички други луни се пишат с малка буква "л". Това е така, защото Луна е името на планетата. Мислим си , че е толкова близо, че дори можем да я докоснем. Но в действителност е много далеч от нас, приблизително 400 хиляди километра. Ако имаше път от Земята до Луната  ако изминавахме 200 километра на ден, щяхме да стигнем до Луната след 6 години пътуване. Върпеки, че няма път или магистрала до Луната, хората са имали възможност да стигнат до там и да се разходят по повърхността й. Американските космонавти Нийл Армстронг и Едвин Олдрин с техния космически кораб Аполо 11, са били първите кацнали на Луната на 20-ти Юли 1969 г. Тяхното пътешествие продължило 5 дни. Целия свят бил затаил дъх, докато хората гледали първите стъпки на Армстронг на повърхността на Луната. След това той е казал " Това е малка стъпка за човека, но огромна стъпка за човечеството." Тогава е бил първия път, в който човек  се е изправил пред друг космически обект, освен Земята.
Луна

Книжка за оцветяване

Земя. Единствената планета, където е доказано, че има живот.

Изтегли тук

Книжка за оцветяване

Искаш ли да откриеш друга планета?

Марс

Не можеш да решиш на къде да тръгнеш сега? Просто натисни синия бутон.