Ние двамата. Как ни промени нашето дете?

Споделете статията
7.8.2018 г. | Катерина Илиева
Вечеря в добър ресторант, кино, театър, музикален фестивал, зимна ваканция, лятна ваканция, чаша вино тук и там. Това беше нашият съпружески живот, преди да се роди нашето дете.


Замразена пица и телевизия за вечеря, отделни спални, съвместно държане на бебето, докато вадим сополи от носа му, или пазаруване на седалка за автомобил. Това е съпружеският ни живот сега.

По-добър или по-лош е от този преди? Отговорът е: Различен е. На първо място ние двамата сме различни. Вече не сме двойка, която живее живота си в търсене на забавление. Ние сме мама и татко на пълно работно време. Но нашият съвместен проект не е само детето. Далеч по-голямата ни цел е да запазим нежността на връзката, която някога имаше между нас, а сега е много вероятно тя да остане забутана някъде под купчината памперси. Ето това е предизвикателство.

Нека не бъдем само мама и татко. Нека да бъдем и Катя и Кико, Мими и Тишо или Люси и Дани. Нека понякога да бъдем само двойка, която помни защо се харесва. Вероятно това е ключът към нормално, щастливо семейство.

Свързани статии от майки

Искате да потърсите нещо в Google довечера? Смятам, че е по-добре да си поспите

Не мога да разбера как майка ми се е справила с това да бъде майка без интернет. Или баба ми. Тя дори не е имала телефон, за да се обади на лекаря, когато е имала и най-малкото подозрение, че нещо не е наред.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Имам малко свое копие, което расте до мен или как да съм добър модел за подражание

Когато станем родители, веднага започваме да си представяме живота на детето си във въображението си. Какво бихме искали да харесва детето, какви интереси да има, какво ще учи и работи и най-вече – какъв човек ще бъде. Влагането на определени идеи и идеали е нещо, което почти никой не може да избегне.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Потърсете ни в социалните мрежи